kafedesaverof.gr

sintagiel.jpg

Συνταγή ελληνικού

Ο ελληνικός έχει τρείς παραδοσιακούς τρόπους

μέτριος, σκέτος και γλυκός

Ο μέτριος:
1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 γεμάτη κουταλιά καφέ
Σκέτος:
1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό
1 γεμάτη κουταλιά καφέ
Γλυκός:
1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό
2 κουταλιές ζάχαρη
1 γεμάτη κουταλιά καφέ

Εκτέλεση
Αδειάζουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ με νερό στο μπρίκι (ή κούπα αν θέλουμε μεγαλύτερη ποσότητα) , προσθέτουμε πρώτα τη ζάχαρη και μετά τον καφέ και ανακατεύουμε να λιώσουν. Πάντα σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να αφρίσει και να φουσκώσει σιγά – σιγά χωρίς να βράσει, γιατί θα κόψει το καϊμάκι. Αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε τον καφέ στο φλιτζάνι, από κοντά αν θέλουμε κανονικό καϊμάκι και από ψηλά αν θέλουμε φουσκάλες. Για καλύτερο αποτέλεσμα προτιμήστε το γκαζάκι από το μάτι της κουζίνας Επίσης μπορείτε να τον δοκιμάσετε με γάλα σε μεγάλη κούπα.