kafedesaverof.gr

decaf.jpg

Χωρίς καφεΐνη

Το 1906 ανακαλύφθηκε η διαδικασία εξαγωγής της καφεΐνης από το γιατρό Ludwig Roselius. Η εταιρεία που ίδρυσε ονομάστηκε Kaffee HAG και είχε έδρα την Βρέμη. Εκεί με μια ευρεσιτεχνία επεξεργαζόταν τους κόκκους του καφέ με ατμό πριν τους ανακατέψει με το διαλυτικό που αφαιρούσε την καφεΐνη.

Ο ατμός αυξάνει την υγρασία των πράσινων κόκκων (άψητου) και διευκολύνει την αφαίρεση της καφεΐνης. Η θερμοκρασία του ατμού αγγίζει το σημείο βρασμού του διαλυτικού, στη συνεχεία οι κόκκοι του καφέ περνούν και πάλι από ατμό για να ξεπλυθούν από τα διαλυτικά και να στεγνώσουν. Αυτό που κάνει ξεχωριστό αυτόν τον καφέ είναι ότι ακόμη και μετά την αφαίρεση της καφεΐνης οι κόκκοι διατηρούν το άρωμα και την γεύση τους.

Μπορείτε να βρείτε και τα τρία είδη του καφέ (ελληνικός, φίλτρου, εσπρέσο) χωρίς καφεΐνη.