kafedesaverof.gr

ellinikos.jpg

Ελληνικός

Ξανθός: ο καφές με τις περισσότερες προτιμήσεις. Χαρμάνι που αποτελείται από εκλεκτές ποικιλίες βραζιλιάνικου καφέ ,που μας δίνει ένα βελούδινο άρωμα παράλληλα με δυνατό καϊμάκι. Το όνομα του (ξανθός) το πήρε από το χρώμα του όταν είναι κομμένος.

Σκούρος: ένα πιο ψημένο χαρμάνι με πλούσιο βαρύ άρωμα και δυνατή γεύση, περισσότερο διαδεδομένος στην βόρεια Ελλάδα αλλά τα τελευταία χρόνια και στην περιοχή μας. Αυτό που κάνει ξεχωριστό τον σκούρο είναι το άρωμα του κατά την διαδικασία του βρασίματος. Πολλοί πελάτες μας προτιμούν μια μίξη του ξανθού με τον σκούρο.

Έχτρα Σκούρος: έτσι ακριβώς πίνουν τον καφέ τους στην Βραζιλία. Ο πιο ψημένος από τα τρία είδη του ελληνικού. Τόσο δυνατός στην γεύση που θυμίζει εσπρέσο.

Περιοχές προέλευσης Ξανθού, Σκούρου, Έχτρα Σκούρου: Sul de Minas, Mogiana, Gerrado (Βραζιλία)

Η συνταγή στα χαρμάνια ξεκινά χρόνια πίσω με πολλά μυστικά, όπως ο καφές να είναι πάντα φρέσκιας σοδιάς με καθαρά και μεγάλα κόσκινα (κόσκινο είναι το μέγεθος του κόκκου καφέ, με μια κλίμακα που κυμαίνεται από 10 έως 20) και συμπληρώνεται με την επεξεργασία του ψησίματος και του κοψίματος, μια διαδικασία που εξελίχθηκε από την ενενηντάχρονη εμπειρία μας.